Екснардеп Мураєв переписав частину свого бізнесу на генерала-прикордонника Слюсарєва

Нещодавно бізнес родини колишнього народного депутата України Євгенія Мураєва переписали на Вадима Слюсарєва, якого ЗМІ називали “одним з кураторів партії “Слуга народу” в Харківській області”, та його адвокатку Олену Бардіну. Про це повідомив “Харківський антикорупційний центр”, посилаючись на дані аналітичної системи YouControl.

За інформацією розслідувачів, до сімейного бізнесу Мураєвих можна віднести ТОВ “Східна фінансова група”, ТОВ “Завод “Рапід”, “ТОВ “Альтеп”. Зараз єдиним засновником ТОВ “Східна фінансова група” став Вадим Слюсарєв, а директором – Олена Бардіна.

У Харкові оголосили нагороду у 100 000 гривень за Мураєва

На думку голови правління ГО “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна, Україна має застовуати санкції та конфіскувати майно колаборантів, зокрема, Мураєва.

“Через зволікання Україна уже втратила (або щонайменше значно ускладнила) конфіскацію двох його смачних активів. Йдеться про ТОВ “Східна фінансова група”, яка має 39 млн грн у довгострокових фінансових інвестиціях, а також ТОВ “Завод Рапід”, яке займається будівництвом каркасних конструкцій та деревообробкою. Формально ці фірми нещодавно вийшли із власності сім’ї Мураєвих. Втім, Мураєв і надалі зберігає контроль через заведену номінальну власницю. Що можна ще конфіскувати? Наприклад, ТОВ “Альтеп”, де партнером Мураєвих є фірма довіреної особи Азарова. З 2014 по 2021 рік фірма виграла тендерів на 90 млн грн і має у власності 26 земельних ділянок. А ще ТОВ «Спецмонтаж», яка виготовляє системи вентиляцій і з 2018 року розпочала постачати їх до ЄС. А ще Мураєв очолює заборонену партію “Наші”. Її майно потрібно конфіскувати, а саму партію остаточно заборонити. І тут є прогрес. Втім, поки влада зволікає з конфіскацією іншого майна Мураєвих, проросійський політик використовує час, щоб переписати статки і зберегти їх від стягнення”, – написав Віталій Шабунін у Facebook.

Суд заборонив проросійську партію Мураєва

У минулому Вадим Слюсарєв, який став власником однієї з фірм Мураєва, був помічником регіонала Артема Пшонки. Також відомий тим, що довгий час прослужив прикордонником у Харкові, а за часів Віктора Януковича його кар’єра стрімко пішла вгору, і він отримав високу посаду у Києві. Після подій на Майдані Слюсарєв звільнився з прикордонної служби і пішов у бізнес. Але прикордонники платили його фірмі бюджетні гроші за оренду приміщення для розташування свого прикордонного пункту.

За даними “Української правди”, Вадим Слюсарєв виїхав з України до РФ за кілька днів до початку повномасштабної війни. У травні адвокатка Слюсарєва Олена Бардіна заявила ЗМІ, що він не перебуває і не перебував в росії.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі