Справи Майдану: судитимуть беркутівців за масові розстріли активістів (Фото)

Прокурори Офісу Генерального прокурора завершили досудове розслідування та подали до суду обвинувальний акт стосовно шести міліціонерів роти спеціального призначення ПМОП “Беркут”, яка була підпорядкована ГУМВС України в м. Києві. 20 лютого 2014 року спецпризначенці виконали незаконний наказ та спільно з іншими правоохоронцями вчинили ряд особливо серйозних злочинів, організованих вищим керівництвом держави.

Розслідування встановило, що 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в м. Києві міліціонери з роти спеціального призначення ПМОП “Беркут”, яка була відома як “чорна рота”, підпорядкована ГУМВС України в м. Києві, використовували табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами проти учасників протестних акцій. Внаслідок цього було вбито 48 осіб та ще 90 отримали поранення внаслідок вогнепальних дій.

На Херсонщині затримано продавця зброї та боєприпасів (Фото)

Деяке зі знарядь злочину було викрадено, пошкоджено або сховано. Під час розслідування частина цих предметів була виявлена та ідентифікована.

Обвинувачений акт вже був переданий до суду для розгляду за спеціальною процедурою (in absentia) через те, що підозрювані приховуються на території країни-агресора та здобули громадянство цієї країни. Крім того, відносно обвинувачених заочно було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Обвинуваченим інкриміновано вчинення наступних злочинів:

  • перешкодження на виконання незаконного наказу про проведення мирних протестів;
  • перевищення службових повноважень, що призвело до важких наслідків;
  • вчинення актів тероризму;
  • вчинення намірених вбивств та спроб вбивства двох чи більше учасників протестних акцій;
  • викрадення табельної вогнепальної зброї.

Комментарии