Суд у Харкові замінив реальне покарання на умовне для прихильника Путіна

Суд у Харкові вирішив не відправляти до в’язниці чоловіка, який публічно підтримав російського президента путіна та висловлював свою прихильність російським окупантам у соціальних мережах. Замість реального покарання, суд встановив умовне.

Рішення суду, яке було прийняте 10 травня Московським районним судом Харкова, було оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За встановленими фактами, цей чоловік, який є уродженцем Полтави, у березні 2022 року розмістив пост в одній з заборонених в Україні соціальних мереж, в якому виправдовував російську агресію проти України. У своєму повідомленні він зазначав, що його дід боровся проти німецького фашизму, а путін зараз бореться проти українського фашизму. Він також виражав радість з присутності російських окупантів, які, на його думку, “прийшли звільняти” Україну.

Експертиза підтвердила, що у вказаних висловлюваннях міститься виправдування війни, а також глорифікація президента рф володимира путіна.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України та засудив його до трьох років позбавлення волі без конфіскації майна, однак звільнив його від відбування покарання з іспитовим терміном у два роки.

Комментарии