Судитимуть групу колаборантів з Харківщини, які під час окупації стали «поліцейськими» і полювали на українських патріотів

У липні минулого року 40-річний чоловік погодився на пропозицію російських військових та став «командиром» так званого «Взвода патрульной службы» у складі «Управления внутренних дел» в окупованому на той час Куп‘янську. Метою цього «органу» було придушення будь-якого супротиву військовій окупації з боку цивільних осіб, насадження злочинної політики та укладу життя рф, а також вчинення актів розправи над громадянами, які не хотіли підтримувати «русский мир».

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, до роботи у псевдоправоохоронному органі чоловік залучив ще трьох своїх знайомих. Так, його 30-річний чоловік обійняв посаду «полицейского Взвода патрульной службы», ще двоє чоловіків віком 35 та 32 роки стали «полицейскими-водителями».

Поліція розшукує 150 колаборантів з Харківщини: багато з них переховуються у ЄС (Фото підозрюваних)

Четверо колаборантів розшукували учасників АТО, осіб, які проходили службу в ЗСУ, органах МВС, Нацвардії та українських патріотів. Крім того, вони вишукували у населення зброю для подальшої її передачі окупантам. Також «полицейские» патрулювали місто та разом з росіянами чергували на блокпостах.

Всі учасники орггрупи перебувають у розшуку. Їх судитимуть заочно у Червонозаводському райсуді Харкова. Їх обвинувачують в колабораційної діяльності та пособництві державі-агресору, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України). 40-річному обвинуваченому також додатково інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України),

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии