Судитимуть харківʼянина, який воює на боці Росії та намагався вивідати місця розташування ЗСУ

Мешканець Харкова ще у 2015 році переїхав жити до РФ та періодично навідувався до так званих «Д/ЛНР». Чоловік активно підтримував дії ворога, у нових колах його називали «Салтовка», бо саме у цьому районі мешкав харківʼянин. Про це розповіли у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Відомо, що під час повномасштабного вторгнення рф на територію Україні він брав активну участь у бойових діях в населених пунктах Харківської області, а саме у Малій Рогані та Ізюмі. Зміцнивши звʼязки з російськими кураторами, зрадник вступив до лав окремого підрозділу 16-ої бригади головного управління генштабу збройних сил рф.

Мешканець Безлюдівки воював на стороні РФ і «зливав» гауляйтеру Харківщини інформацію про ЗСУ

У 2022 році чоловік через заборонену соцмережу в Україні «Одноклассники» написав своїй знайомій з Харкова під виглядом дружньої розмови. Насправді він випитував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ та розташування техніки. Жінка, проявивши громадську свідомість та пильність, не погодилася надати йому жодної інформації.

Прокурори направили до Київського райсуду Харкова обвинувальний акт стосовно 42-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Харківʼянина оголошено у розшук. Йому загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии