Мешканець Безлюдівки воював на стороні РФ і «зливав» гауляйтеру Харківщини інформацію про ЗСУ

Харківська облпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 64-річний мешканець селища Безлюдівка контактував зі своїм давнім знайомим, більш відомим як один із гауйляйтерів Харківщини, і передавав йому через месенджер «Телеграм» інформацію про місця дислокації українських військових. Також обвинувачений надавав дані щодо іноземного озброєння та боєприпасів Сил оборони у Харківській області.

Агент з псевдонімом «Лексус»: затримали мешканця Харківщини, який «зливав» росіянам місця розташування військових ЗСУ (Скріни з телефону)

За даними облпрокурати, чоловік вже встиг попрацювати в окупованому Луганську на посаді «заступника начальника відділення з розкриття злочинів проти особи карного розшуку жовтневого ру мвс лнр». Згодом він вступив до лав спеціального загону швидкого реагування «Рысь» федеральної служби військ нацгвардії рф, головним завданням якого була окупація Харкова.

У червні цього року правоохоронці викрили зрадника, нині він перебуває під вартою.

Обвинувальний акт розглядатимуть у Зміївському райсуді Харківської області. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии