Священнику УПЦ МП повідомлено про нову підозру у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправданні дій РФ (Фото, Відео)

Київська обласна прокуратура повідомила про нову підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври за фактом розпалювання релігійної ворожнечі та виправдання дій рф.

Підозрюваний, будучи службовою особою релігійної організації – намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Чоловічого монастиря Української Православної Церкви, представляв агресію рф як внутрішній громадянський конфлікт. У телефонних розмовах з вірянами своїми висловами він розпалював національну, регіональну та релігійну ворожнечі. Це підтверджено висновками відповідних експертиз.

СБУ оприлюднила перехоплення телефонних розмов митрополита УПЦ Павла

Священнослужитель робив заяви, які виправдовували та заперечували дії держави-агресора. У своїх виступах він неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них.

Також у рамках кримінального провадження встановлено факти спілкування митрополита зі свідком у кримінальному провадженні, попри відповідну заборону на це у рішенні суду.

Митрополиту УПЦ Павлу СБУ вручило підозру

До Солом’янського районного суду міста Києва скеровано клопотання про зміну запобіжного заходу священнослужителю з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою.

Досудове розслідування – ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – УЗНД ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та ДЗНД СБУ.

Комментарии