Тікав від відповідальності та наступив на російську міну: у Харкові судитимуть поліцейського-зрадника з Ізюма

Правоохоронцізавершили досудове розслідування щодо колишнього правоохоронця з міста Ізюм. Працюючи на окупантів зрадник активно їм допомагав зміцнювати владу в тимчасово захопленому регіоні. Про це повідомили у Держбюро розслідувань та Харківській облпрокуратурі.

Як встановило слідство, після окупації Ізюму колишній український правоохоронець працевлаштувався в так звану «народну міліцію». Він допомагав загарбникам патрулювати місто, виявляв патріотично налаштованих українців та активно вербував своїх колишніх колег для переходу на бік ворога. Згодом він став «старшим участковым уполномоченного полиции отделения участковых уполномоченных полиции по делам несовершеннолетних».

Поліцейська-зрадниця з Харківщини заробила в окупантів на “УАЗ”

Після звільнення міста зрадник залишився і вирішив переховуватися. У жовтні минулого року він наступив на протипіхотну міну, яку встановили росіяни. Внаслідок підриву отримав ампутацію стопи.

Затримали зрадника вже після лікування в медичній установі. Нині він перебуває під вартою. Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна. Поліцейського-зрадника судитимуть в Ленінському райсуді Харкова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии