Трофейний “Солнцепек”: ЗСУ показали перегін російської техніки під Бахмутом (Відео)

Українські захисники опублікували відео, де в колоні військової техніки ЗСУ їде трофейний російський ТОС-1А “Солнцепек”.

Волонтер, нардеп та член оборонного комітету Юрій Мисягін зазначив, що “Солнцепек” був захоплений в районі Бахмута на Донеччині.

Російські окупанти почали кидати ці установки перед втечею ще від початку масштабного вторгнення минулого року.

“Варта-Редут” від “Українська Бронетехніка”: новинка в арсеналі ЗСУ

ТОС-1А “Солнцепек” — важка вогнеметна система залпового вогню калібру 220 мм, розроблена в росії у 2001 році. Система призначена для виведення з ладу легкоброньованої та автомобільної техніки, підпалу та руйнування будівель та споруд об’ємним вибухом, а також знищення живої сили противника, розташованої на відкритій місцевості й у фортифікаційних спорудах. Дальність польоту снаряда складає 6 кілометрів.

Термобаричний боєприпас ВВС створює хмару вибухової суміші та підірвавши її, підвищує атмосферний тиск у хмарі, а потім різко знижує його приблизно на 160 мм ртутного стовпа. Це призводить до загибелі від розриву внутрішніх органів навіть якщо противнику вдалося вціліти після вибуху.

Останнім часом повідомлялося, що російське командування передало системи “Солнцепек” підрозділам десантників для штурму українських позицій у Бахмуті.

Комментарии