У Харкові директор лікарні нарахував собі два мільйони доплат за лікування хворих на COVID-19, яких насправді не лікував

За даними слідства, протягом 2020-2022 років директор однієї з харківських лікарень незаконно заволодів бюджетними коштами. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

«Схема» ділка-лікаря полягала у наступному. Він достовірно знав, що є затверджений вичерпний список працівників лікарні, що залучені до надання медичної допомоги хворим з СОVID-19. Вказаним особам були гарантовані доплати в розмірі до 300% заробітної плати. Директор лікарні не був внесений у вказаний список, проте гроші собі він таки нараховував, оформлюючи це незаконними наказами.

Як наслідок, за період часу з листопада 2020 року по лютий 2022 року йому було безпідставно нараховано доплати на загальну суму понад 2 млн гривень.

Директора підрядної фірми викрито на заволодінні 1,3 млн грн на ремонті харківської лікарні

Директору лікарні інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. Справу розглядатиме Орджонікідзевського райсуд Харкова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии