У Харькові працівники “Барабашово” запобігли підпалу. Підприємці вимагають від поліції дій

Завдяки злагодженим діям працівників ТЦ вночі 3 березня вдалося запобігти підпалу кількох торговельних об’єктів. Підприємці торговельного центру відкрито вимагають рішучих дій Нацполіції із пошуку зловмисників, що намагалися вчинити злочин. Про це йдеться в заяві на сторінці ТЦ.

Близько о пів на четверту ранку 3 березня група невідомих осіб вчинила напад на один із торговельних майданчиків із метою підпалити магазини: розбиті кілька вітринних вікон, всередину торговельних об’єктів були кинуті файєри та склянки з легкозаймистою сумішшю. Очевидці стверджують, що чули постріли під час відходу нападників, які таким чином перешкодили переслідуванню з боку працівників торговельного центру.

“Молитва за майбутнє”: на “Барабашово” провели низку заходів на підтримку чесних виборів

Контролери ТЦ, які побачили нападників, відповідно до протоколу реагування повідомили чергового по торговельному центру, протягом кількох хвилин на місце прибули бійці добровольчої пожежної дружини “Барабашово”, були викликані поліцейські. Скоординовані дії всіх підрозділів “Барабашово” дозволили мінімізувати наслідки нападу: підпалу вдалося запобігти, нападники втекли ні з чим, торговельний майданчик, як і весь торговельний центр, продовжує працювати в штатному режимі.

“Спроба підпалу відбулася на місці майданчику “Тканини”, незаконний контроль над яким вже тривалий час намагаються встановити прибічники рейдерської політики чиновників. І хоча торговельний центр “Барабашово” продовжує сплачувати податки й за цей майданчик, спроби дестабілізації і відверто протизаконні напади тут дедалі частішають. Чергове загострення припало на рішення міськради під проводом Ігоря Терехова відмовити у подовженні договорів оренди під окремими торговельними павільйонами. Після масових мітингів проти такого рішення та відмови підприємців визнавати таку рейдерську політику, випадки протиправних дій почастішали”, – йдеться у заяві.

“У нас достаточно правовых оснований не пустить рейдеров на “Барабашово”, – Александр Фельдман

У прес-службі торговельного центру “Барабашово” заявили, що також не відкидають причетність деяких прихильників створення комунального ринку на території “Барабашово” та будівництва незаконної дороги через ринок до організації нічного нападу. “

“Дивна оперативність та обізнаність цих людей викликає певні підозри. Цим мають зацікавитися правоохоронці. Люди, що зухвало кепкують з таких подій і мають сміливість виступати із гучними фейковими заявами, в першу чергу повинні бути допитаними слідчими, оскільки самі виказали зацікавленість у результатах події”, – прокоментували в пресслужбі пости окремих телеграм-каналів.

Представники профспілкових і громадських організацій ТЦ “Барабашово” вкотре закликали керівництво Нацполіції у Харківській області до рішучих дій із пошуку нападників. Неодноразові напади, які протягом останніх років здійснювалися на торговельні об’єкти, залишаються нерозкритими. Навіть самі факти таких підпалів правоохоронці вносять до ЄРДР лише після відповідних рішень суду.

“Очередной акт запугивания”: предприниматели прокомментировали ночной пожар на “Барабашово”

Самі ж підприємці в соціальних мережах припускають, що такі напади – це чергова спроба дестабілізації ситуації навколо торговельного центру й в регіоні в цілому. Щоразу загострення очевидного бажання можновладців у будь-який спосіб знизити потік покупців на торговельний центр, зробити підприємців більш “договороспроможними”, адміністративний тиск на “Барабашово” “збігаються” із черговими нападами, силовими провокаціями та спробами підпалів.

Така сумна практика точиться, щонайменше, з 2014 року, коли підприємці відкрито висловили позицію, що йшло всупереч із тодішніми планами керівництва міста. Відтоді, вважають підприємці, й почалися відверті спроби рейдерського захоплення торговельного центру та намагання “приборкати” бізнес.

“Практика залякування залишається. Та ця практика вже показала безрезультативність. Ми впевнено стоїмо на правових засадах, на положеннях Конституції України, яка, зокрема, гарантує право на приватну власність і підприємницьку діяльність. Вогонь не примусить нас поступитися поглядами на користь нечистих на руку чиновників”, – йдеться у заяві ТЦ.

Комментарии