У Харкові розповіли, як навчатимуться першокласники з 1 вересня

На початок червня до шкіл Харкова вже подали 6,5 тисяч заяв про зарахування до перших класів, з них понад 200 — діти ВПО. Про це в інтерв’ю “Суспільне Харків” розповіла директор департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

“Торік до перших класів зарахували 7 500 дітей. Цього року плануємо, що їх буде 9 тисяч. Тобто їх буде на півтори тисячі більше. У 2021 році першачків у нас було 12 тисяч”, – сказала Ольга Деменко.

Управління освіти в Харкові замовило ремонт укриття у школах

Подавати заяви батьки можуть не за місцем прописки, скориставшись електронною чергою. За словами Деменко, половина з тих, хто виявив бажання навчатися в школах Харкова, знаходяться поза межами міста — за кордоном або в інших регіонах країні.

У місті розраховують організувати якщо не офлайн, то змішане навчання.

“Для шестирічок онлайн — це просто катастрофа. Дитину треба соціалізувати, навчити дружити, навчити працювати у колективі, елементарно тримати спину, олівець чи ручку — хто цьому навчить? Онлайн-навчання шкідливе, бо 6-річна дитина не може працювати у комп’ютері понад 20-30 хвилин на день, а вони у нас сидять по чотири уроки”, – сказала Ольга Деменко.

За її словами, у 134-х школах Харкова є укриття. Інші школи або знищені, або сильно розбиті. Торік підготували 51 укриття для перебування дітей, цього року роботи продовжуються.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии