У Харкові суд розпочав банкрутство зоопарку, жилкомсервісу та міськелектротрансу

Господарський суд Харківської області майже одночасно відкрив провадження у справах про банкрутство КП “Жилкомсервіс”, КП “Міськелектротранссервіс” та КО “Харківський зоологічний парк”. Про це стало відомо з ухвал суду наприкінці березня цього року, проінформували в “Харківському антикорупційному центрі“.

21 березня суд ухвалив відкрити провадження у справі про банкрутство КП “Жилкомсервіс”. 23 березня – провадження у справі про банкрутство КП “Міськелектротранссервіс”. В обох випадках надійшли заяви від ФОП Шевцов Олег Станіславовича.

Щодо зоопарку, то суд 29 березня поки ухвалив прийняти заяву Акціонерного товариства “Харківобленерго” про відкриття провадження у справі про банкрутство комунальної організації “Харківський зоологічний парк” до розгляду.

За п’ять років парк Горького віддав на погашення кредиту 241 мільйонів гривень – ХАЦ

“Ситуація може бути як загрозливою, коли підприємствам буде важко сплачувати борги, так і контрольованою. Вони можуть перебувати у стані банкрутства близько року, може більше. Етап банкрутства це досить суттєва і загрозлива ситуація, бо містяни сплачують в тому числі за послуги “Жилкомсервісу”. Чи сплачувати надалі кошти, незрозуміло”, – прокоментував “Суспільне Харків” експерт “Харківського антикорупційного центру” Євген Лісічкин.

За його словами, нині неясно, що буде з майном, яке перебуває на балансі цих підприємств.

“Наприклад, на балансі “Міськелектротранссервіса” є трамвайні колії, контактна мережа тролейбусів. Невідомо, що буде з цим майном. У підприємств невеликі борги, які вони визнали. Це смішні гроші у порівняні з оборотом, який вони мають. Але ми ще не знаємо про усі фінансові зобов’язання цих КП”, – зазначив Євген Лісічкін і додав, що про інші борги може стати відомо під час наступних судових засідань.

За інформацією розслідувачів, Олег Шевцов, який подав в суд заяви про банкрутство КП “Жилкомсервіс” і “Міськелектротранссервіс”, багато років співпрацює зі структурами міськради. Отже процедура банкрутства цих підприємств може бути контрольованою операцією від мерії.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии