У Харкові судитимуть афериста, який заволодів квартирою по підробленим документам

Новобаварська окружна прокуратура Харкова направила до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактами пособництва у підробленні офіційних документів, використання завідомо підроблених документів та шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст.190 України).

За даними слідства, на початку січня 2022 року зловмисники, серед яких був обвинувачений, розробили шахрайську схему заволодіння нерухомістю. Йдеться про квартиру, розташовану по вул. Достоєвського у Харкові, загальною площею 46,5 кв. м. Її ринкова вартість складає майже 850 тис. грн.

У Харкові затримано зловмисника, який обікрав квартиру, викравши ключі (Фото)

Колишній наймач цієї квартири помер ще у 2018 році, її законним власником була Харківська міська територіальна громада в особі Харківської міськради. Злочинці ж організували проведення держреєстрації цієї нерухомості на обвинуваченого. Для проведення реєстрації шахраї надали підроблені документи, зокрема свідоцтво про право власності на житло і довідку, нібито видану Харківським міським бюро технічної інвентаризації. У подальшому обвинувачений передав квартиру третій особі.

Внаслідок таких дій обвинуваченого, вчинених ним у групі з іншими особами, Харківській міській територіальній громаді завдано матеріальну шкоду в особливо великих розмірах. Наразі встановлюється коло всіх осіб, причетних до вчинення зазначеного кримінального правопорушення. Справу розглядатимуть у Ленінському райсуді Харкова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии