У Харкові судитимуть поліцейського-зрадника з Куп’янська, який знущався над атовцями

Після початку російського вторгнення до України фігурант добровільно погодився працювати на загарбників у складі так званого конвойного загону, який повинен був функціонувати на базі окупаційної міліції Куп’янська. Про це повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань.

За вказівкою росіян чоловік охороняв незаконно затриманих українських громадян, учасників АТО. Відомі випадки, коли він бив та знущався з затриманих. Зрадник навіть отримав посаду тимчасового начальника групи конвойної служби, а потім обійняв іншу – командира одного із відділень охорони окупаційної міліції в Куп’янську.

На Харківщині поліцейський-зрадник здав росіянам місцевих військових та працівників СБУ

Після втечі окупантів із Куп’янська чоловік залишився у місті та спробував переховуватися. Проте його затримали.

Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

За даними Харківської облпрокуратури, за свою роботу зрадник отримував щомісячно 70 тисяч російських рублів.  Наразі експравоохоронець перебуває під вартою. Його судимуть у Червонозаводському райсуді Харкова. 

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии