У Харкові судитимуть посередницю, яка передавала хабарі від ухилянтів військкому та членам ВЛК

Слідчі поліції передали до суду справу 56-річної жінки, яка допомогала керівнику одного з районних центрів комплектування торгувати підробленими документами для ухилянтів.

Як розповів начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, встановлено, що посередниця підшукувала чоловіків призовного віку, які хотіли втекти з України або просто були готові заплатити за документи про непридатність до служби. Вона ж займалася і передачею грошей від «клієнтів», які ділили між собою керівник ТЦК та члени військово-лікарської комісії, що діяли у змові.

Допомагала ухилянтам втікати за кордон: підозрюють ексначальницю управління освіти ХОВА

За словами Болвінова, посередницю затримали, коли вона забирала черговий транш – 5500 доларів та 3000 гривень. Їй інкримінують незаконне переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів. Підозрюваній загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі.

Справи керівників ТЦК та військово-лікарської комісії також вже в суді. Всім за рішенням суду обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Нагадаємо, що начальника районного військкомату в Харкові затримали, коли він ховався від поліції у підвалі разом з рюкзаком, у якому тримав фальшиві печатки.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии