У Харкові судитимуть працівницю МСЕК, яка займалась оформленням фейкової групи інвалідності «під ключ»

Харківська облпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо жінки за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, наприкінці минулого року до реєстраторки медичної обласної МСЕК №4 КЗОЗ «Обласний центр медико-соціальної експертизи» звернулась жінка з проханням «надати допомогу» в отриманні групи інвалідності її чоловікові. Обвинувачена зазначила, що вирішить це питання та оголосила суму у розмірі 2000 доларів: замовниця погодилась на пропозицію медспівробітниці. За гроші вона організувала процес оформлення фальсифікованої документації у медичних установах Харківщини. 

Харків’янин купив за 20 тисяч гривень посвідчення інваліда, щоб виїхати за кордон

Як повідомили у пресслужбі облпрокуратури, правоохоронці затримали організаторку під час одержання від замовниці частини обумовленої суми — 1 тис. доларів.

Під час санкціонованих обшуків за місцем роботи, мешкання та в автомобілі фігурантки виявлено фальсифіковану медичну документацію, а також гроші в національній та іноземній валюті на загальну суму понад пів мільйона гривень. 

Справу розглядатимуть у Дзержинському райсуді Харкова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии