У Харкові знайшли матір дівчинки, яку залишили у зачиненій квартирі: відкрито кримінальне провадження (Фото)

Поліція розпочала кримінальне розслідування у зв’язку зі виявленням дівчинки без нагляду у зачиненій квартирі в Холодногірському районі Харкова.

Про це повідомив пресцентр поліції Харківської області.

Дитину госпіталізовано, і її стан стабільний. За попередніми даними, дівчинка провела сама у квартирі тривалий час, останні три дні.

2 вересня жителі будинку на вулиці Холодногірська звернулися до поліції із повідомленням про потоплення та відсутність відгуку з певної квартири. Поліцейські, прибувши на місце, почули дитячий плач за дверима і разом із рятувальниками відкрили квартиру.

Всередині панував безлад, і в цьому безладі перебувала 3-річна дівчинка. Поліцейські намагалися встановити особу дитини та її батьків, проте це їм не вдалося. Дівчинку доставили до лікарні згідно з установленими процедурами.

Дитинку врятували, коли вона пробула в зачиненій квартирі понад добу (Відео)

За даними слідства, 4 вересня вдалося знайти матір дитини, 18-річну мешканку Дніпра, яка орендувала квартиру, але не мала жодних документів на дитину. За попередньою інформацією, дівчинка залишилася сама у квартирі протягом близько трьох днів.

У зв’язку із цим інцидентом розпочато кримінальне провадження за статтею 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування).

Наразі проводиться розслідування, відповідальність за цей злочин передбачає до 5 років позбавлення волі.

Комментарии