Укренерго відновила живлення Запорізької АЕС після пошкодження лінії електропередачі

Національна енергетична компанія “Укренерго” успішно відновила лінію електропередачі, яка живить Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС). Це стало можливим завдяки активним заходам з відновлення енергосистеми, які були вжиті після її пошкодження.

Згідно з інформацією, що надійшла від НЕК “Укренерго” через канал Телеграм, високовольтна лінія електропередачі, яка живить Запорізьку АЕС, була пошкоджена, внаслідок чого станція втратила зв’язок з енергосистемою і була змушена працювати на дизель-генераторах. Це стало вже сьомим випадком створення росією ядерної та радіаційної небезпеки на Запорізькій АЕС за весь час тимчасової окупації. Однак завдяки наполегливим зусиллям співробітників “Укренерго” вдалося відновити живлення атомної станції від української енергосистеми.

Попри ранковий інцидент, українська енергетична система продовжує працювати стабільно, виробленої електроенергії достатньо для задоволення потреб споживачів.

Проте, енергетична інфраструктура понесла певні пошкодження. Наприклад, у Дніпровському регіоні були пошкоджені високовольтні лінії електропередачі напругою 330-750 кВ, що призвело до відключення однієї з потужних електростанцій у регіоні, а також низки підстанцій, належних “Укренерго” та операторів систем розподілу (обленерго). Це призвело до відключення електропостачання для жителів Запоріжжя.

“Ситуація стає все більш непередбачуваною”, – Рафаель Гроссі про російську “евакуацію” на ЗАЕС

Однак відновлення енергопостачання для споживачів було забезпечено за резервними схемами, як повідомили в “Укренерго”. Постачання електроенергії поступово відновлюється на Запорізькій АЕС.

Також на Дніпропетровщині були пошкоджені електричні мережі обленерго через атаки з боку росії, проте процес відновлення живлення вже розпочато.

Попри це, в нічний час при зниженому споживанні продовжується експорт електроенергії в Молдову та Польщу. Разом з тим імпорту електроенергії до України немає.

В “Укренерго” нагадали, що наразі електроенергії достатньо для задоволення потреб споживачів, але вечірньою порою рекомендується розумне споживання електроенергії для підтримки балансу енергосистеми. Застосування енергоефективних заходів є важливим у цей період.

Комментарии