“Ситуація стає все більш непередбачуваною”, – Рафаєль Гроссі про російську “евакуацію” на ЗАЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) висловлює серйозну занепокоєність щодо ситуації, що склалася на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) та в місті Енергодар, де мешкає більшість працівників станції.

Експерти МАГАТЕ, які перебувають на місці подій, повідомляють, що було оголошено евакуацію жителів Енергодара та навколишніх сіл, що є потенційно небезпечною ситуацією для станції. Генеральний директор агентства висловив стурбованість щодо ризиків для ядерної та фізичної безпеки.

На ЗАЕС вибухнула російська міна, окупанти намагалися приховати сліди

“Загальна ситуація в районі ЗАЕС стає все більш непередбачуваною і потенційно небезпечною. Я вкрай стурбований цілком реальними ризиками для ядерної та фізичної безпеки станції”, — повідомив генеральний директор агентства Рафаель Маріано Гроссі, слова якого цитують в повідомленні агентства.

У Генеральному штабі Збройних сил України (ЗСУ) повідомляють, що російські окупанти організували “евакуацію” для членів сімей працівників ЗАЕС у місті Енергодар. Проте, безпосередньо персоналу станції було заборонено покидати місто.

Російська сторона заперечує цю інформацію. Радник голови концерну “Росэнергоатом” Ренат Карчаа, заявив, що колектив Запорізької АЕС в Енергодарі нібито продовжує роботу в штатному режимі, попри оголошення про евакуацію частини населення в глиб Запорізької області.

Комментарии