З прикордонної громади на Харківщині, що постійно перебуває під обстрілами РФ, евакуювали майже всіх дітей

Поліцейські спільно з гуманітарною організацією Червоного Хреста та волонтерами евакуювали дітей з Вовчанської громади, яка щодня піддається хаотичним обстрілам російських військ. У прикордонних населених зруйновані будинки та інфраструктура, місцевим мешканцям доводиться цілодобово ховатися від снарядів.

Людям важко залишити рідний дім, погоджуються на евакуацію не всі. Для роз’яснення всієї небезпеки ситуації та моральної підтримки правоохоронці об’їжджають будинки та проводять інформаційну роботу з мешканцями. Особлива увага приділялася сім’ям, де виховуються діти, та самотнім людям.

Учора разом з волонтерами та гуманітарною організацією Червоного Хреста поліцейські ювенальної превенції Чугуївського районного управління поліції Олександр Чигрінов та Юлія Денисенко евакуювали двох малолітніх хлопчиків разом з їх матусями. Також евакуювали з міста Вовчанськ маму 13-річного хлопця. Жінка погоджувалась не зразу, але пішла на це заради сина.

З прикордонного села Стариця вивезли останню дитину, яка там мешкала. Півторарічного малюка з його мамою переправляли з одного берега на інший на човні, так як дорога замінована, а міст зруйнований. Всі родини вже у безпеці.

За даними Харківської ОВА, усього із населених пунктів Вовчанської евакуювали у безпечні райони Харківщини 48 дітей та 29 супроводжуючих осіб (батьки чи опікуни). Частина сімей евакуювалися самостійно. Усього небезпечні прикордонні райони залишили 184 дитини.

За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, евакуйовані діти, їхні батьки або опікуни отримують гуманітарну та матеріальну допомогу від міжнародних організацій. Тим, хто потребує, надається безкоштовне тимчасове житло. У тих населених пунктах громади, де була оголошена обов’язкова евакуація дітей, профільні служби працювали із кожною родиною. Стосовно ще 5 сімей інформація перевіряється та триває робота.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии