За знущання з мирних жителів Херсонщини бойовику-садисту дали 15 років тюрми

За матеріалами Служби безпеки України, учасник окупаційних угруповань рф, який брав участь у масових катуваннях мирних мешканців лівобережної Херсонщини, був засуджений до 15 років позбавлення волі.

Зловмисник знущався зі своїх жертв та загрожував їм вбивством. Докази свідчать про те, що він безжалісно обстрілював ноги викраденим жителям регіону та імітував видимість розстрілу, стріляючи поруч з головами потерпілих.

Працівники Служби безпеки України та спецпідрозділи Збройних Сил України затримали бойовика в результаті спецоперації на тимчасово окупованій території Херсонщини, після чого він був доставлений на підконтрольну Україні територію для подальшого притягнення до відповідальності.

За рішенням суду йому було призначено 12 років позбавлення волі, а з урахуванням попереднього вироку за державну зраду, сукупність злочинів призвела до виписання 15 років позбавлення волі.

Генерал-лейтенанта рф судитимуть за обстріли Луганщини та керівництво окупаційною армією «лнр»

Слідство встановило, що особа, яку засуджено, колись проживала в окупованому місті Жданівка на Донеччині та вже у 2014 році добровільно приєдналася до терористів на сході України.

За початку повномасштабного російського вторгнення, його призначено до складу “3-го стрілецького взводу 1-ї роти 5-го батальйону 109-го полку південного військового округу росії”.

Разом з російськими окупантами, він брав участь у війні проти Сил оборони та взяв участь у захопленні лівобережної Херсонщини.

Крім того, бойовик жорстоко знущався з мирних мешканців регіону, намагаючись “вибити” з них “зізнання” у причетності до руху опору.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Розслідування проводили слідчі Служби безпеки України в Дніпропетровській області під керівництвом обласної прокуратури.

Комментарии