Зарізав власну родину та збив на смерть пішохода: у Харкові почався суд над 22-річним підозрюваним

У Київському райсуді Харкова розпочали слухати справу 22-річного чоловіка, якого підозрюють у вбивстві матері, 10-річної сестри та діда-вічима на Північній Салтівці. Також його підозрюють у смертельному наїзді на пішохода та замаху на вбивство товариша.

За версією слідства, у липні 2023 року молодик у квартирі на вулиці Метробудівників наніс трьом своїм родичам множинні удари ножем. Після скоєння вбивств чоловік сів у таксі та погрожуючи ножем, відібрав автівку у водія, а сам далі поїхав містом. Під час керування збив 52-річного чоловіка, який в цей час переходив дорогу по пішохідному переходу.

Як передало “Супільне. Харків“, вітчим підсудного Микола Калініченко на суді розповів, що в сімʼї були дружні стосунки, але інколи родичі сварилися з підозрюваним через гроші. Пасинок не працював та мав борги.

“Ми думали, що він візьметься за голову, влаштували його в технікум, який він кинув. Я ще казав: “Мені потрібна буде твоя допомога, давай берися за розум”. Казав: “Давай разом працювати”. А що ти мені відповів? (звертається до підозрюваного — ред.). Він сказав: “Ти ж бачиш, я змінився, став іншим, взявся за розум”, — сказав Микола Калініченко.

“На відеофіксації з камер поліцейських він визнає, що всі голоси, всі ці марева, все це він не просто так робив. Микито, ти правда сатаністом був?”, — звернувся вітчим до пасинка.

“Почув у голові голос”: мешканець багатоповерхівки на Харківщині вбив подружжя сусідів

За два дні до вбивств обвинувачений скоїв замах на свого шкільного товариша. Потерпілий Сергій Бандура на суді розповів, що в ніч проти 15 липня вони компанією перебували в одній квартирі, коли підозрюваний вдарив його ножем у шию.

“З коридору він підійшов і вдарив мене у шию. Він казав щось про Бахмут, що туди поїде, я не зрозумів. Ми його тримали в тамбурі. Він казав: “Я не зміг”. Ми не сварилися перед цим”, — згадує Сергій Бандура.

За словами прокурорки у справі, провели пів сотні експертиз. Їхні результати оголосять на наступних засіданнях. Підсудному загрожує довічне ув’язнення. На суді він відмовився свідчити, але визнав свою провину у повному обсязі. Наступне засідання призначене на 16 квітня. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии