Затримано ще одного співробітника колабораційної «катівні» в Херсоні, яка працювала під час окупації

Спільно з Державним бюро розслідувань та Держприкордонслужбою, Служба безпеки України викрила ще одного колаборанта в Херсоні, після проведення стабілізаційних заходів у звільненому місті.

Ця особа виявилась місцевим прикордонником, який добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками під час тимчасової окупації міста.

У липні 2022 року його було призначено “оперуповноваженим оперативного відділу” в підконтрольній російським окупантам “Північній виправній колонії №90”.

На цій посаді він брав участь у репресіях проти місцевих жителів з метою придушення опорного руху в регіоні.

Останніми словами були “Слава Україні”: у Бердянську окупанти вбили двох підлітків за проукраїнську позицію (Відео)

Після звільнення міста зловмисник намагався приховатися, щоб уникнути правосуддя. Проте співробітники СБУ та Державного бюро розслідувань встановили його місцезнаходження та затримали.

На підставі зібраних доказів йому оголошено підозру за статтею 111-1 частина 7 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою розглядається.

Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Продовжується розслідування для з’ясування всіх обставин злочину.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Херсонській області спільно з Державним бюро розслідувань та Держприкордонслужбою за процесуальним керівництвом прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Комментарии