Заволодіння бюджетними коштами на ремонт дитсадка: мер Змієва вважає себе невинним

До суду передали справу про привласнення 400 000 гривень на будівництві дитячого садка у Змієві Харківської області. Серед обвинувачуваних — міський голова Змієва Павло Голодніков та ще двоє чоловіків.

“Моя позиція — невинен. Впевнений, що жодної копійки привласнення коштів там не могло бути взагалі, і цю позицію буду відстоювати в суді”, – сказав Павло Голодніков в коментарі “Суспільне. Харків“.

За його мера Змієва, коли він обійняв посаду голови, будівництво садка було завершеним на 70%.

“30% — це кошти, які були вже, коли я обіймав посаду, тобто, ми закінчували будівництво. На цей момент я звернувся до спеціалізованих установ, щоб отримати незалежну експертизу, щоб довести у суді, що порушень не було. Держава вигадала такий інститут для контролю будівництва, закупівель, робіт, товарів під час будівництва — це технічний нагляд. Це спеціалізована організація, яка займається контролем під замовника. З ними був відповідний договір, і жодного мого підпису не було без технічного нагляду”, — сказав Голодніков.

Поліція підозрює розкрадання на мільйони під час будівництва ДНК-лабораторії в інституті імені Бокаріуса в Харкові

“Спочатку перевіряв хід будівництва технічний нагляд — коли вони підтверджували, що там все відповідає ДБН та законності, ставили свій підпис, печатку, а після цього я вже підписував акти”, – пояснив мер Змієва.

Нагадаємо, влітку 2023 року правоохоронці викрили схему заволодіння бюджетними коштами під час проведення ремонту в дитсадку в Змієві. За даними слідства, аферу у 2021 році організував міський голова, директор фірми, яка виконувала ремонт, та двоє її співробітників.

Як повідомили у Харківській облпрокуратурі, до звітної документації вносились неправдиві дані щодо вартості використаних будівельних матеріалів та обсягів робіт. До документів навіть були внесені роботи, які фактично проводились працівниками комунального підприємства міськради. Таким чином було вкрадлено майже 400 тис. грн бюджетних коштів.

До суду направили обвинувальний акт стосовно трьох фігурантів за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великому розмірі, організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України), та за фактом службового підроблення, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). Четвертого ділка — одного з працівників компанії — оголошено у розшук. Максимальна санкція передбачає покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии