Зґвалтували двох дівчат під час окупації: у Харкові судитимуть заочно російських воєнних злочинців

Російські військовослужбовці зґвалтували одну із мешканок Харківської області навесні 2022 року під. Правоохоронці ідентифікували воєнних злочинців: це 45-річний полковник, командир 99-ого самохідного артилерійського полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії західного військового округу зс рф з позивним “Вовк” і його 22-річний підлеглий, водій 752-ого мотострілецького полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії зс рф на прізвисько “Малой”.

Відомо, що обидва окупанти обходили будинки та проводили “перевірки” у місцевого населення. В одному із домоволодінь підлеглий запропонував дівчині “повечеряти” з його командиром, але отримав відмову. 

Пізніше обвинувачені повернулись до того ж будинку. Дівчина ховалася від шквальних обстрілів росіян у підвалі разом зі своєї родиною. Окупанти вивели звідти її батька та приставили до його скроні пістолет, а усіх інших членів сім’ї зачинили у підвалі. Командир затягнув дівчину у будинок та зґвалтував її. Весь час у руці він тримав пістолет та погрожував розстріляти потерпілу.

Після деокупації у приміщенні, де розміщувалася так звана комендатура загарбників, українські правоохоронці знайшли жорсткий диск. На ньому зберігся допит потерпілої про вчинення щодо неї сексуальних дій. Однак будь-яких інших доказів щодо притягненнях злочинців до кримінальної відповідальності не виявили. 

Харківська прокуратура оголосила підозру рашисту, який зґвалтував жінку та погрожував розстрілом її чоловіка

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, двоє військових РФ перебувають у міжнародному розшуку. Їх судитимуть заочно у Дзержинському райсуді Харкова за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

За даними облпрокуратури, це не перший насильницький злочин, який інкримінують підозрюваним. Торік навесні в одному з населених пунктів регіону вони також зґвалтували дівчину.

Наразі правоохоронними органами Харківської області зареєстровано 19 кримінальних проваджень за фактами сексуального насильства, у скоєнні яуких підозрюють окупантів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии