Майно екснардепа з Харькова на 600 млн грн передали державі

За клопотанням прокурорів Київської міської прокуратури арештовано та передано в управління АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів) активи, що належать колишньому народному депутату України, який переховується в РФ та перебуває у розшуку. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, народний обранець, незважаючи на те, що перебував у статусі народного депутата, здійснював фактичне керування одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспортних засобів. У змові з топ-менеджментом пов’язаних з ним компаній, за його вказівкою було незаконно відчужено понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративні права трьох товариств, що перебували в заставі банку, з метою подальшої легалізації цього майна.

За цим фактом колишньому нардепу повідомили про підозру у шахрайстві, підробленні і використанні підроблених документів, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України).

Наразі на об’єкти нерухомості та активи, які перебувають під контролем підозрюваного, вартістю понад 600 млн грн накладено арешт.

 Джерела “Української правди” повідомили, що йдеться про Дмитра Святаша.

Росія вже підготувала кандидатуру «гауляйтера» для Харкова – Найєм

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі