Очолив “народну міліцію Балаклії”: СБУ затримала російського посібника (Фото)

Про це 16 вересня повідомив речник прес-служби СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, 48-річний місцевий житель вступив у злочинну змову з представниками російсько-окупаційних військ та проголосив себе “начальником” так званої “народної міліції Балаклії”.

З квітня по вересень фігурант на користь окупантів виконував весь комплекс протиправних обов’язків: приймав на службу інших осіб, керував службовою діяльністю працівників, організовував на об’єктах критичної інфраструктури спільні чергування з представниками окупаційних військ.

У вересні “начальник міліції” втік на територію тимчасово окупованого Куп’янська, де після деокупації був затриманий українськими правоохоронцями. Службове посвідчення, яке видали фігуранту, було дійсне лише до кінця цього року.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру по частині 7 статті 111-1 (“добровільне заняття громадянином України посади у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 15 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі