СБУ затримала чоловіка, який коригував ракетні удари по Харкову

Зловмисник збирав інформацію про місця базування та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території міста. Отримані відомості переправляв російським окупантам у вигляді електронних координат та відміток на карті через месенджер “Телеграм”. Про це повідомив речник управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для підготовки і проведення ракетних ударів по Харкову. Співробітники СБУ затримали російського агента поблизу міського об’єкту критичної інфраструктури на спробі чергового збору закритих даних для агресора.

“З 14 року з вами”: у Харкові затримали коригувальника російських обстрілів

За даними слідства, ворожим поплічником виявився безробітний місцевий житель, якого представник РФ залучив до протиправної діяльності у листопаді 2022 року. Для виконання завдань ворога агент обходив територію міста і приховано спостерігав за підрозділами українських захисників, а також фіксував їхні локації.

Під час слідчих дій у зловмисника виявлено смартфон із доказами листування з агресором. Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Затриманому загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі