У Харкові та області викрили мережу продажі цигарок з Росії

Співробітники обласного управління стратегічних розслідувань та слідчі поліції викрили протиправну діяльність групи осіб, які налагодили підпільне виробництво цигарок та їх збут.

Продавали гуманітарну допомогу, призначену для ЗСУ: двом волонтерам із Дніпра вручили підозри (Фото)

Ділки в “мініцеху” виробляли цигарки, набиваючи тютюном фільтри і гільзи, а потім просто пакували у зіп-пакети. Також перепаковували тютюнову продукцію з РФ. Як повідомили в Департаменті стратегічних рослідувань Нацполіції, товар реалізовувавали під логотипами вітчизняного та іноземного виробників без марок акцизного податку через оптову то роздрібну торгівельну мережу.

Поліцейські провели 24 обшуки у місцяї виробництва, зберігання тютюнових виробів та в торгівельних павільйонах, де їх збували. Вилучили майже 67 тисяч пачок цигарок, понад 11 тисяч електронних цигарок, 3200 упаковок з тютюном для кальяну, 20 кг тютюну, 43 000 доларів та 338 000 гривень. Також були знайдені опечатувальні наліпки мвд та фсб росії, відповідно до яких тютюнова продукція вилучалася у межах кримінальних проваджень співробітникам цих органів. Загальна вартість вилученого сягає семи мільйонів гривень.

“Варили” амфетамін у домашній лабораторії: у Києві викрили злочинну групу

Наразі встановлюються канали постачання продукції, зокрема і з рф, а також причетність фігурантів до можливої співпраці з окупантами.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі