У лісах Харківської області знаходять побутову техніку й речі, викрадені окупантами

Про такі факти повідомили у Борівській селищній раді.

У полях, лісах та лісосмугах, на місцях, де раніше базувалися російські військові, загарбники залишили багато сміття. Також місцеві жителі знаходять там зброю, снаряди, пусті ящики з-під зброї та снарядів, деякі награбовані речі і навіть побутову техніку, спочатку вкрадену у людей, а потім кинуту окупантами.

Під Харковом російські військові не додумалися відключити на викраденому телефоні автозагрузку та зберегли фото своїх злочинів

За даними аеророзвідки, значного зосередження живої сили та техніки противника в населених пунктах громади не спостерігається. Натомість підтверджується присутність спецпідрозділів рф, які виконують контролюючі і каральні функції.

Спецпризначенці здійснюють тиск на працівників галузі освіти, намагаються схилити до співпраці та змушують відкривати заклади освіти під керівництвом окупаційної влади і навчати дітей за російськими програмами і стандартами. Проте зовсім небагато вчителів Борівської громади виказали бажання співпрацювати з рашистами. Також, за наявною інформацією, окупаційній владі не вдалося підготувати приміщення шкіл до нового навчального року.

Екс-нардеп з Харкова, що втік до рф, закликав отримувати російські паспорти

Окупанти, створивши для мешканців безліч проблем, не поспішають їх вирішувати. Мобільний зв’язок, інтернет, банківські послуги на території громади все так само недоступні. Колаборанти, які прислужують окупаційній владі, тим паче не можуть вирішити ці проблеми. Так, найактивніший окупаційний староста у селі Підлиман досі не спромігся забезпечити виплату пенсіонерам обіцяної російської “допомоги” у вигляді 10 000 рублів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі