У Харківській міськраді розповіли, як підприємцям отримати матдопомогу через карантин

У мерії затвердили порядок виплат за період дії карантину. Про це стало відомо 22 червня.

За інформацією директора міського департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторії Китайгородської 25 947 харків’ян отримають з бюджету міста по 2000 гривень.

Список підприємців надало Міністерство цифрової трансформації. Перелік сформували за заявами, які застраховані надали в електронному вигляді через Єдиний державний вебпортал електронних послуг “Дія”.

Департамент перерахує матдопомогу на рахунок АТ “Ощадбанк”, а звідти гроші перекажуть на банківські рахунки підприємців. Перші виплати на рахунки фізичних осіб-підприємців і найманих працівників планують на вересень. Повністю розрахуватися з бізнесменами хочуть до середини жовтня.

Набрав чинності закон, за яким підприємці з “червоної” зони отримають по 8 тисяч

Нагадаємо, раніше в мерії Харкова пообіцяли заплатити бізнесменам, якщо місто потрапить у “червону” зону. Згідно з даними Держстату, середня заробітна плата в січні склала 10 364 гривні на місяць. У грудні минулого року цей показник був вище та досягав майже 12 тисяч у національній валюті. Таким чином, виплати від мерії, за приблизними підрахунками, можуть становити від двох до чотирьох тисяч гривень на місяць.

Коментарі