До 13 років позбавлення волі засуджено колаборанта з Балаклії, який охороняв окупантів

Харківський суд визнав винним у колабораційній діяльності 39-річного чоловіка, який під час тимчасової окупації Балаклії добровільно обійняв посаду «бійця спеціального відділу швидкого реагування» в «УВД ВГА Харьковськой области».

Як встановили правоохоронці, чоловік, добровільно обійнявши зазначену посаду, на яку самостійно подавав відповідні документи, охороняв адміністративні будівлі, де перебувала «нова влада», а також особисто супроводжував жінку, яка збирала «данину» з продавців на місцевому ринку.

Після деокупації Балаклії чоловіка затримали та обрали йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У суді він свою вину не визнав, пояснивши, що не пам’ятає, що підписував та коли.

На Харківщині СБУ викрила депутата, який допомагав росіянам доставляти техніку на східний фронт

За скоєне чоловіку було призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 15 років.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Коментарі