“Цілком випадково я назвав точку, де знаходилися ЗСУ”: СБУ викрила групу коригувальників ракетних ударів по Запоріжжю

У результаті багатоетапної спецоперації у Запорізькій області нейтралізовали агентурну групу головного управління генерального штабу зс рф (ГРУ), яка збирала дані про дислокацію та переміщення Сил оборони України на півдні. Встановлено, що її організатором є мешканка тимчасово окупованого Мелітополя, яка була завербована російською спецслужбою для проведення підривної діяльності. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У Харкові викрили інтернет-агітатора, який втратив бізнес через окупантів, але “топив” за росію

За даними слідства, чоловік організаторки входить до складу окупаційного угруповання рф і бере безпосередню участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ на південному фронті.

Для збору розвідданих жінка залучила свекра, який мешкає в Запоріжжі. Він мав здійснювати зовнішнє спостереження за переміщенням українських військ і робити фотофіксацію об’єктів. Для комунікації між собою використовували закриті канали електронного зв’язку. Отриману від родича інформацію зрадниця передавала окупантам для планування і підготовки серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту. У разі успішного виконання завдань агресори обіцяли жінці керівну посаду в окупаційній адміністрації, а її чоловіка – перевести з передової у тил угруповань рф.

У Мелітополі партизани “підрізали” горло російському окупанту, який чіплявся до неповнолітньої дівчини (Відео)

Працівники спецслужби перехопили телефонну розмову, свекра, який доповів про дислокацію військових ЗСУ. Чоловіка затримали на спробі передачі загарбникам закритих відомостей. На суді коригувальник заявив, що “цілком випадково я назвав точку, де знаходилисячастнини ЗСУ”.

Його невістці повідомили про підозру заочно у межах кримінального провадження за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Тривають комплексні заходи для притягнення зрадниці до відповідальності.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі