До 15 років позбавлення волі засуджено зрадника-правоохоронця з Харківщини (Відео)

Червонозаводський районний суд Харкова виніс рішення щодо колишнього правоохоронця, який під час тимчасової окупації Куп’янського району Харківської області перейшов на бік загарбників та допомагав їм. Чоловіка засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього його майна.

За інформацією Державного бюро розслідувань України, працівник правоохоронних органів активно допомагав окупантам у складі незаконно створених правоохоронних підрозділах, з яких здійснював затримання та мучив українських громадян, зокрема учасників АТО/ООС.

Спочатку зрадник обіймав посаду тимчасового начальника групи конвойної служби, а потім став командиром одного з відділень охорони окупаційної міліції в Куп’янську.

Співпрацювали з ворогом та повернулися до роботи у мерії після деокупації: судитимуть чотирьох колаборантів з Куп’янщини (Фото)

Після втечі окупантів чоловік вирішив приховатися від правосуддя, але працівники ДБР знайшли його та затримали. Він повністю визнав свою провину, розкаявся та надав важливу інформацію про керівництво окупаційних підрозділів, інших зрадників та колаборантів.

Суд визнав його винним у державній зраді та призначив покарання у виді позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна. Також його було позбавлено спеціального звання.

Коментарі