Справу про “замінування” харківського аеропорту передали в суд

Прокуратура передала в суд обвинувальний акт у справі про псевдомінування міжнародного аеропорту “Харків”. Про це повідомили в пресслужбі силовиків.

Евакуювали 2226 осіб: мінування 51 об’єкта виявилося неправдивим

Інцидент стався 16 січня. Зловмисник зателефонував на гарячу лінію “102” і заявив, що повітряна гавань замінована. На місце події виїхали слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Під час огляду приміщень силовики не знайшли боєприпасів або небезпечних речовин.

Як з’ясували поліцейські, “жартівником” виявився 41-річний житель Харківської області. Чоловік визнав провину та пояснив свої дії впливом алкоголю. За неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян йому загрожує від двох до шести років позбавлення волі.

Замість бомби – шматок м’яса: поліція затримала підозрюваного в псевдозамінуванні

Нагадаємо, раніше Дзержинський районний суд Харкова виніс вирок чоловікові, який “замінував” їдальню. 15 серпня 2019 року силовики отримали інформацію про вибухівку, нібито закладену в приміщеннях чотирьох готелів, а також в їдальні на вулиці Кримській. Поліцейські евакуювали з будівель 15 осіб, після чого оглянули майже сім тисяч квадратних метрів приміщень і прилеглої території. Ніяких боєприпасів або небезпечних речовин правоохоронці не виявили. За неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян суд засудив харків’янина до трьох років позбавлення волі з заміною покарання на дворічний випробувальний термін.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі