Харків’янина судитимуть за виправдання російської агресії на YouTube-каналі

Житель Харкова стане перед судом за те, що він підтримував дії Російської Федерації проти України в Інтернеті.

Харківська обласна прокуратура скерувала обвинувальний акт до суду щодо 60-річного чоловіка за поширення матеріалів, які виправдовували збройну агресію Росії проти України (згідно зі статтею 436-2 Кримінального кодексу України, частина 2).

Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Під час попереднього розслідування було встановлено, що харків’янин, який був адміністратором каналу на відеохостингу YouTube, систематично розміщував відео, які підтримували “спецоперацію”.

У одному з поширених відео прямо принижують Збройні Сили України та заявляють, що “російська федерація намагається захопити Україну, прикладаючи мінімум зусиль”.

У іншому відео, яке розмістив харків’янин, “виступає” російський військовий, який описує агресивні дії росії в контексті історичної перспективи. Окупант заявляє, що не поділяє західні цінності, оскільки має інші інтереси, та попереджає, що він вміє воювати.

Житель Харкова, який не розбирався у власному телефоні, самостійно записував свої розмови з росіянами

Згідно з висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи мовлення, в цих відеозаписах міститься інформація, яка виправдовує, підтримує та схвалює збройну агресію Росії проти України.

Чоловіка будуть судити в Дзержинському районному суді міста Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі строком до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без неї.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі