ХНАТОБ замовив створення гімну Харкова за 69 000 гривень, – ХАЦ

Харківський національний академічний театр опери та балету імені М. В. Лисенка уклав два договори на загальну суму 69 000 гривень щодо створення гімну Харкова.

Про це повідомив Харківський антикорупційний центр з посиланням на результати моніторингу електронної системи публічних закупівель Prozorro.

За даними Антикорупційного центру, договір на створення музики до гімну уклали з відомим українським композитором Олександром Злотником. Тривалість мелодії має бути 2 хвилини 26 секунд. Вартість договору – 47 000 гривень.

Зазначено, що Злотник – автор музики до пісень Назарія Яремчука, Лілії Сандулеси, Оксани Білозір, Іво Бобула, Алли Кудлай, Павла Зіброва, Катерини Бужинської, Наталії Бучинської та багатьох інших. Серед його найвідоміших творів – “Гай, зелений гай”, “Батько і мати”, “Я тебе відпускаю” та інші.

Крім того, за даними руху “Чесно”, Злотник тричі балотувався до Верховної Ради, але жодного разу не був обраний. Також у 2015 році він балотувався до Київської міськради, але не був обраний.

Дружила з донькою Добкіна і купила майстерню за $250 000: що відомо про художницю з Харкова Соню Морозюк, яка “влипла” у корупційний скандал родини Гринкевичів

22 000 гривень буде сплачено за слова до гімну, які замовили в українського поета-пісняра Олександра Вратарьова.

Вірші Вратарьова використовували в спектаклях та відомих мультфільмах. Його пісні виконували Дмитро Гнатюк, Назарій Яремчук, Софія Ротару, Анна Герман, Тамара Гвердцителі. Він також є автором гімну міста Славутич та гімну Федерації футболу України. Гімн Харкова має складатись із 40 рядків.

«Харків від самого початку війни став прифронтовим містом, обстріли не припиняються, а мешканці показали свою незламність та “залізобетонність”, тому було вирішено їх підтримати морально, надати їм сил, створивши гімн міста», – пояснюють у ХНАТОБі ці закупівлі.

Гімн є лише у Харківської області і його виконують перед пленарними засіданнями депутати обласної ради.

Коментарі