Колаборант з Куп’янська, який працював “патрульним” при окупантах, отримав 13 років в’язниці

Харківський окружний суд визнав винним у колабораційній діяльності 52-річного чоловіка, який під час тимчасової окупації Куп’янська Харківської області добровільно обійняв посаду “в. о. інспектора дорожньо-патрульної служби” у псевдоуправлінні внутрішніх справ окупаційної влади.

За даними прокуратури, чоловік раніше працював у правоохоронних органах України, але пішов на пенсію у 2011 році. Під час окупації Куп’янська він вирішив відновити кар’єру, але вже під керівництвом російських загарбників.

Колаборант займався перевіркою документів на блокпостах та оформленням дорожньо-транспортних пригод. Після деокупації міста він виїхав до Харкова, але був затриманий правоохоронцями.

У Харківській області новий військовий комісар з досвідом бойових дій

Під час судового розгляду чоловік свою вину не визнав, стверджуючи, що виконував функціональні обов’язки під тиском. Однак суд дійшов висновку, що обвинувачений діяв добровільно, а фізичний або психологічний примус до нього не застосовувався.

За скоєне чоловіку було призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 13 років та з конфіскацією всього майна.

Коментарі