Під Харковом зимуватимуть понад 700 кажанів з Дніпра

Колонію кажанів виявили в багатоквартирному будинку в Дніпрі під час ремонту балкона. Оскільки вижити самостійно потривожені під час зимової сплячки тварини не можуть, їх доставили в Центр реабілітації рукокрилих Фельдман Екопарку.

У Харківському університеті оселилися десятки кажанів (Фото)

Як повідомили в пресслужбі мультикомплексу, зараз фахівці та волонтери Центру оглядають, зважують, окільцьовують, поять та годують рукокрилих, виявляють ослаблених особин, яким потрібно приділити додаткову увагу. Потім всіх кажанів помістять на зимівлю в спеціальний холодильник, а у квітні їх випустять на природу.

З Дніпра в Екопарк доставили рудих вечорниць — це один з найпоширеніших видів кажанів, які часто ховаються на зиму в щілини будівель та на балконах. Відзначимо, що всі види кажанів в Україні внесені до Червоної книги.

Плавучі острови для пеліканів та зимовий котедж: в екопарку створюють нову локацію

Як повідомляв Newsroom, в грудні минулого року в багатоповерховому житловому будинку по вулиці Селянській в Харкові під час утеплення балкон виявили сотні кажанів. Коли робітники почали знімати обшивку, деякі тварини впали на землю та розлетілися. Залишилися кажанів робітники зібрали в коробку та викликали фахівців екопарку. Як виявилося, мешканці навіть не підозрювали, що по сусідству з ними живуть кажани.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі