На Харківщині збільшилася “сіра зона”: голова ХОВА розповів про ситуацію на Куп’янському напрямку (Відео)

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у ефірі телемарафону розповів про останні події, які відбуваються на Харківщині.

За останні дні російські війська проводили активні штурмові дії на Куп’янському напрямку, але не змогли досягти успіху. ЗСУ міцно тримають свої позиції та ефективно протистоять ворогу. Окупанти зібрали значні сили, проте це не стало несподіванкою для наших захисників. Ситуація на Куп’янському напрямку повністю під контролем Збройних Сил України.

“В нас кілька днів росіяни проводили активні штурмові дії на Куп’янському напрямку. Однак успіхів не мали. Звичайно у нас дещо збільшилася «сіра зона», оскільки ще декілька населених пунктів потрапили під вогонь і на їх, фактично, території проводяться бойові дії. Наші Збройні сили свої позиції тримають, знищують ворога. Він там накопичив достатньо великі сили як для того напрямку, однак це накопичення йшло поступово, тому несподіванки для наших сил там не було”, — зазначив Синєгубов.

“Сталася помилка”: Харківська ОВА скасувала тендер на піар вартістю 2 млн грн

В останні дні ворожі сили посилили обстріли мирних жителів. За минулу добу під обстрілом окупантів опинилися 18 населених пунктів на півночі та північному сході Харківщини. Були пошкоджені кілька житлових будинків.

Продовжується процес відновлення електропостачання на звільнених територіях. В області залишається 86 населених пунктів, де проводяться відповідні роботи. Також електроенергії позбавлені населені пункти, що знаходяться на кордоні та прифронтовій лінії, де тривають бойові дії та постійно відбуваються обстріли.

Коментарі