На Харківщині бойовика “ДНР” засудили на 9 років за пограбування під час окупації

Суд визнав винним бойовика так званої “ДНР” за фактом порушення законів і звичаїв війни, вчиненого групою осіб (ч. 1 ст. 28, Ч. 1 ст. 438 КК України).

У суді було доведено, що 23 лютого підсудний був призваний під час загальної мобілізації до лав армії “ДНР” для участі у війні проти України на боці РФ.

У березні цього року російські військовослужбовці контролювали село Руські Тишки Харківського району, в якому на той час перебував бойовик. Перебуваючи “на службі” підсудний отримав наказ від представника 13 складу 25-ї мотострілецької бригади ЗС РФ проникнути в будинок чоловіка, який, за даними російської розвідки, передавав українським військовим координати розташування окупантів у вказаному селі.

НАБУ проводить обшук у голови Дніпропетровської ОВА — ЗМІ

Бойовик проник в будинок та пограбував власників. Його здобиччю стали особисті речі та дорогоцінні ювелірні прикраси, що в загальній сумі матеріального збитку склало майже 400 тисяч гривень.

Бойовик “ДНР” щиро розкаявся в судовому засіданні.

У 26 грудня Котелевський суд Полтавської області виніс вирок і призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі, який в цей час підлягає апеляційному оскарженню.

Коментарі