СБУ ідентифікувала рашиста, що жорстоко катував та знущався з мирного населення під час захоплення Харківщини

Правоохоронці з’ясували особу ще одного російського воєнного злочинця, який брав участь у жорстокому поводженні з цивільним населенням під час окупації частини Харківської області.

Про це повідомив спікер СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисником виявився Самойлов Володимир, уродженець Бєлгородської області російської федерації. Під час окупації Харківщини він разом з іншими російськими військовими та окупантами катував місцевих мешканців, примусово схиляючи їх на співпрацю з окупаційною владою та з метою дізнатися інформацію про позиції ЗСУ. Загарбники силоміць утримували місцевих жителів та вивозили їх до спеціально обладнаної катівні.

Під час допитів, зловмисники застосовували фізичну силу, погрожували вбивством, використовували електрострум, імітували розстріл, а також обливали обличчя жертв водою, блокуючи їх доступ до повітря.

Збирала дані місцевих мешканців і готувалась поселити окупантів у школу: колаборантці з Харківської області оголосили підозру

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за порушення статей 28 та 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Наразі проводяться комплексні заходи для встановлення місця перебування зловмисника та його притягнення до відповідальності за вчинені злочини проти України.

Співробітники СБУ Харківської області здійснюють розслідування під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Коментарі