ТОП-5 місць для осіннього пікніка в Харківській області

Напередодні довгих вихідних, які триватимуть з 14 по 17 жовтня Newsroom підготував кілька місць поблизу Харкова, де можна влаштувати пікнік і відпочити на природі.

Безлюдівка

Тут є все для повноцінного відпочинку на природі: пляжі біля водойми, хвойний і листяний ліс, в околицях розташовано кілька баз відпочинку, де можна орендувати дерев’яні будиночки, мангал і купити дрова. Найбільш відомі: “White Beach”, “Nebo”, “Green Pond”. Плюсом стане зручне розташування і комфортний заїзд для автотранспорту. Можливо, у вихідні тут буде досить багато відпочивальників, тому рекомендуємо планувати поїздку так, щоб дістатися в гідропарк раніше і зайняти більш вигідні місця.

Екстремальний відпочинок в Харкові: ТОП-5 способів полоскотати нерви

Крім добре відомих локацій у цьому районі є і тихі пляжі. Один із них знаходиться в селищі Безлюдівка-1. Зазвичай там немає багато людей і це буде особливо до речі для тих, хто хоче розслабитися і відпочити від шуму мегаполісу.

bezlyudovka.jpg

Основ’янський гідропарк

Комсомольське озеро знаходиться в південно-західній частині Харкова, між Гутамі, Жихорем і Основою. Багато років тому в цьому місці була невелика водойма. Після того, як поруч з озером стали добувати пісок, воно збільшилося, обросло кількома косами, в його околицях облаштували кілька зон відпочинку. Для пікніка найкраще розміститися подалі від пляжів і ближче до соснового лісу. Парковки як такої тут немає.

У Харкові планують створити зону відпочинку для дорослих і дітей (Фото)

Дрова, мангал і намет потрібно взяти з собою, тому як орендувати на місці їх швидше за все не вийде. Не забудьте прихопити і достатню кількість питної води, оскільки до найближчого колодязя, колонки або продуктового магазину досить далеко.

komsomolskoe_ozero.jpg

Гомільшанські ліси

Прекрасне місце для виїзного пікніка великою компанією. Національний природний парк “Гомільшанські ліси” – одна з найцікавіших локацій в Харківській області. Тут є все, щоб відпочити від міського шуму. Посеред густого дубового і соснового лісу є історичні та природні пам’ятки: Зміївські кручі, Козача гора, Короповское городище, Біле озеро.

Покинутий аеродром під Харковом: як рятують літаки і “вертушки” від вандалів

В околицях розташовано кілька сучасних баз відпочинку: “Задонецька Дача”, “Сосновий Бір”, Park ROST club, Carnaval Resort&Spa, “Зелена садиба”. Для пікніка можна вибрати тихе місце біля води, розбити свій табір або орендувати будиночок з альтанкою, мангалом і дровами в одному із закладів.

koropovy_hutora.jpg

Старий Салтів

Поблизу селища знаходиться кілька баз відпочинку різного рівня комфорту: “Дружба”, “Лісові озера”, “Дача Салтів”, “Парус-Максі”, “Лісова лагуна”, “Costa Brava”. Там можна орендувати невеликий дерев’яний будиночок зі зручностями “у дворі” або комфортабельні апартаменти з опаленням, душем і гарячим харчуванням.

9 цікавих фактів про Харків: ядерний вибух, коні та наймолодша мама

Для тих харків’ян, які хочуть насолодитися “диким” відпочинком, знайдеться безліч затишних і мальовничих куточків на березі Сіверського Дінця. Варто відзначити, що в Старому Салтові також є яхтклуб. Там можна орендувати човен з вітрилом і відправитися в невелику водну подорож.

staryy_saltov.jpg

В’ялівське водосховище

Місце відпочинку знаходиться за 12 кілометрів від станції метро Героїв Праці на березі В’ялівського водосховищаГо. Близькість до мегаполіса приваблює багатьох харків’ян, тому розраховувати на самоту навряд чи варто.

Тур по графіті в Харкові: 20 муралів, які можна подивитися за день

Разом з тим у локації є і плюси: відпочивальників чекають кілька піщаних пляжів, будиночки з мангалами, спортивні майданчики, обладнані пірси. На одній з тутешніх баз відпочинку при бажанні можна замовити кафе з повноцінною кухнею, а також баром. Любителі порибалити можуть орендувати човен і снасті.

vyalovskoe_vodohranilishche.jpg

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі