ТОП-5 місць для осінньої риболовлі в Харківській області

Листопад – екватор осені – особливий період для багатьох любителів рибної ловлі. З наближенням холодів мешканці водойм запасаються жиром і починають активно полювати і годуватися перед майбутньою зимівлею. Newsroom склав ТОП місць в Харківській області, де можна від душі порибалити, відпочити та насолодитися красивими видами.

Печенізький рибгосп

Для тих, хто бажає провести час на природі та гарантовано отримати результат від рибної ловлі відмінним варіантом стане дозвілля на території Печенізького рибгоспу. Це одне з найбільших підприємств в Україні. Локація знаходиться всього за 50 кілометрів від Харкова.

pechenezhskiy_rybhoz_22.jpg

В екологічно чистих ставках і заплавах водяться короп, карась, білий амур, окунь, судак, лин, товстолобик, краснопірка. Снасті та наживку доведеться захопити з собою. За доступ до зариблених водойм любителям лову доведеться заплатити 300 гривень. Абонемент діє протягом усього світлового дня. Приїхати на риболовлю в Печенізький рибгосп можна в будь-який день тижня, включно з вихідними.

ТОП-5 місць для осіннього пікніка в Харківській області

Озеро Петропавлівка

Водойма знаходиться за 47 кілометрів від Харкова в селі Петропавлівка, недалеко від Богодухова. На відстані трьох кілометрів від локації немає галасливих автомобільних і великих населених пунктів. Тут створені всі умови для професійних вудильників та початківців-рибалок.

petropavlovka_glavnoe.jpg

В екологічно чистому ставку водяться карась, короп, білий амур, товстолоб, окунь, судак, щука, краснопірка, плотва і Лин. Для лову тут підготовлено 20 зручних підходів до води. Всі вони строго розмежовані та знаходяться на відстані близько 50 метрів один від одного. Місце для риболовлі включає альтанку зі світлом, сиджу, туалет, умивальник і майданчик для намету. З собою дозволяється забрати не більше п’яти кілограмів білого амура або судака. На інші види риб обмеження не поширюються. Вартість лову – від 200 до 500 гривень на добу, залежно від місця.

Екстремальний відпочинок у Харкові: ТОП-5 способів полоскотати нерви

Ставок Кудряне

Водойма знаходиться в селі Баранове Валківського району. Попри пристойну відстань від Харкова — приблизно 60 кілометрів — локація обіцяє прекрасне дозвілля як для початківців-любителів лову, так і для досвідчених рибалок. У ставку водяться різні види риб, але особливо привабливим обіцяє бути промисел на щуку. За риболовлю на товстолоба, коропа і білого амура доведеться заплатити до 300 гривень за день.

kudryane.jpg

При цьому дозволяється взяти з собою п’ять вудок. Виловити можна до п’яти кілограмів риби. Кожен наступний – сплачується окремо: 50 гривень за кілограм коропа і білого амура і 30 — за товстолоба. Риболовля на окуня, щуку, судака, плотву, Лина і карася обійдеться в 150 гривень, обмежень на вилов немає. Спіймана риба вагою менше одного кілограма випускається на волю. Якщо є бажання, на території локації за окрему плату можна орендувати будиночок з альтанкою, мангалом і лазнею.

Покинутий аеродром під Харковом: як рятують літаки та “вертушки” від вандалів

Муромське водосховище

Одним з найпопулярніших місць для риболовлі в Харківській області є Муромське водосховище. У ньому водяться короп, щука, окунь, плотва, краснопірка, уклейка, лящ, сазан, товстолоб, судак, йорж. Завдяки зручному розташуванню – 40 кілометрів від Харкова – локація приваблює багатьох любителів “помедитувати біля води”. Навколо водойми є кілька приватних обладнаних сіж. Оренда місця коливається від 50 до 100 гривень на добу.

muromskoe_vodo.jpg

Варто також врахувати, що водосховище межує з дачними ділянками, тому значна частина берега доступна всім бажаючим. Місце відкрито для риболовлі цілодобово в будь-який час року. Ті, хто не хоче розлучатися з грошима і готовий знехтувати зручностями, можуть розташуватися в затишному куточку “дикуном” або вздовж бетонної дамби.

Тур по графіті в Харкові: 20 стінописів, які можна подивитися за день

Господарство “Рокитне”

Зариблені ставки площею 15 і 37 гектарів розташовані в селі Бахметівка Нововодолазького району. У водоймах водяться короп, судак, плотва, карась, товстолобик, щука і білий амур. За ловлю нехижої риби з обладнаної сижі протягом світлового дня доведеться заплатити від 240 до 450 гривень. Ловля хижої риби обійдеться від 200 до 400 гривень, залежно від місця. Обмежень на вилов немає, вартість риби також не стягується.

rakitnoe.jpg

Відпочиваючі з рибалкою відвідувачі також повинні будуть заплатити збір у розмірі 80 гривень. Діти до 8 років можуть перебувати на території господарства безкоштовно. Якщо є бажання, компанія з декількох осіб може додатково орендувати котедж зі зручностями.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі