У Харкові показали, як просувається реконструкція зоопарку (Фото)

Будівельні роботи на кожному етапі контролюють фахівці Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (ЄАЗА).

9 цікавих фактів про Харків: ядерний вибух, коні та наймолодша мама

Про це розповіла заступник директора Харківського зоопарку Карина Детюк. За її словами, до закінчення реконструкції у звіринці планують отримати нових тварин. За планом, тут оселяться кенгуру, пінгвіни, лемури та жираф.

“Основне завдання реконструкції – створити сприятливі умови для тварин. Вони не нудьгують у нових вольєрах, постійно чимось зайняті, можуть грати та спілкуватися” – каже Карина Детюк.

Нові вольєри побудували таким чином, щоб, втомившись від уваги відвідувачів, тварина могла піти в більш закритий простір і відпочити.

Оновлений зоопарк обіцяють відкрити до 23 серпня, при цьому перший віцемер Харкова Олександр Новак повідомив, що програма по реконструкції зоопарку розрахована до 2022 року.

Як зміниться Харків у 2021 році: новий ТРЦ, дорога та сквери

Нагадаємо, у звіринці, який закрили на реконструкцію ще чотири роки тому, планують перейти від антропоцентричної концепції (при якій на перше місце ставлять інтереси відвідувачів) до біоцентричного підходу (основний акцент – інтереси тварин). На території облаштують 14 експозицій.

Найбільшим вольєром стане “Африканська савана”. Тут будуть жити жирафи, страуси, саванні зебри та блакитні гну. По сусідству буде розташовуватися комплекс “Африканське сафарі”. Він включає три споруди: в першій розмістяться хижаки, у другій – пелікани та баклани, а в останній – бегемоти, нільські крокодили, ієрогліфові пітони та інші тварини.

Харків’яни та гості міста весь рік зможуть побачити скорпіонів, павуків і плазунів. Їх поселять у капітальному критому тераріумі. Ще однією експозицією, яка буде працювати постійно, стане океанаріум.

Коментарі