У Харкові заарештовано майно фармацевтичної компанії та корпоративні права засновника-росіянина

За запитом прокуратури було заарештовано майно Харківської фармацевтичної компанії та корпоративні права її засновника-росіянина.

Про це повідомляє пресцентр Харківської обласної прокуратури на офіційному Telegram-каналі.

Новобаварська окружна прокуратура Харкова проводить досудове розслідування в рамках кримінального провадження, пов’язаного з колабораційною діяльністю (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Згідно з даними слідства, посадові особи ТОВ в Харкові, що займається оптовою торгівлею фармацевтичними товарами, співпрацюють з країною-агресором.

Суд закрив справу проти старости села в Харківській області, яку звинувачували в держзраді

Один із засновників компанії є громадянином РФ, який отримує дохід від діяльності компанії в Україні та оплачує податки в Росії, що своєю чергою фінансує війну на Україні.

Прокуратура подала клопотання до суду про накладення арешту на майно засновника — громадянина РФ, включаючи сумі 150 тис.грн, на 36 транспортних засобів, зареєстрованих на ТОВ, орієнтовною вартістю близько 18 млн грн, і на 1/2 частку нежитлової будівлі загальною площею майже 24 тис. кв. м, що належить на праві спільної часткової власності засновнику ТОВ.

Суд задовольнив клопотання, оскільки існує ризик передачі арештованого майна російській армії або використання його для співпраці з державою-агресором.

Коментарі