Під Харковом силовики затримали автобуси з представниками “Нацкорпусу”

Члени націоналістичної організації прямували до Києва для участі в акції протесту. Відповідне повідомлення опублікували на Telegram-сторінці харківського осередку “Національного корпусу”.

“Близько 03:00 ночі в місті Валки СБУ зупинило автобуси з нашими людьми, які їхали підтримати харківських патріотів на суді в Києві. Силовики навмисне тягнули час, проводили обшуки та записували особисті дані патріотів. Після перевірки, яка тривала чотири години, автобусам дозволили продовжити шлях”, – йдеться в повідомленні.

sntf6xiwnns19lrwvh3j8i8u0vgqftfw4hdqzgzt.jpeg

 

Голова харківського Нацкорпусу планує балотуватися в мери міста

У заяві також сказано, що своїми дії СБУ підтвердила той факт, що представники влади “бояться націоналістів” і “тисне сфабрикованими справами, щоб зачистити вулиці”.

7o5p43wlniuvxrbrjddepddzr48euidheov15zyg.jpeg

Пізніше на офіційній Telegram-сторінці “Нацкорпусу” з’явилося повідомлення про те, що близько 7:00 автобуси продовжили шлях у сторону столиці. Представники націоналістичної організації планують зібратися о 10:00 біля Шевченківського суду в місті Києві.

У центрі Харкова озброєні поліцейські затримали Олега Ширяєва

Варто зазначити, що станом на 09:30 6 серпня в пресслужбі СБУ ніяк не прокоментували нічне затримання автобусів.

Нагадаємо, 5 серпня співробітники СБУ проведи 55 обшуків в офісах і за місцем проживання представників “Нацкорпусу”. В результаті затримали сімох чоловіків. Їм закидають вимагання грошей у бізнесменів, які працюють в сфері ритуальних послуг. Окремим членам організації інкримінують вимагання, поєднане з погрозами, а також умисне знищення майна. ЗМІ повідомляють, що в числі затриманих фігурують Артем Мошенський, якого 30 червня поранили на Салтівці в результаті замаху, та Сергій Величко (“Чилі”).

 

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі