У Харкові з’явився перший протиударний острівець для пішоходів

На Олексіївці облаштували острівець між смугами руху, який відповідає сучасним вимогами безпеки. На ньому також працюють тактильні та звукові елементи для людей з обмеженими можливостями. Про це заявили в харківській мерії.

ТОП-12 харківських цар-балконів (Фото)

“Острівець зроблений за всіма нормами безпеки. Навіть якщо важка машина на швидкості 140 кілометрів на годину влетить сюди, то пішоходи залишаться живі”, – заявив секретар міськради Ігор Терехов.

Конструкція складається з захисного Рефьюджіо (штучний підйом, на якому встановлені світлофори – Ред.), а також плити з покриттям. Крім того, серед переходу встановлені протитаранні болларди. Світлові елементи на них дублюють сигнали світлофора. Перший такий острівець безпеки в Харкові знаходиться на проспекті Людвіга Свободи, 37.

534e7ee2b86e0cc94516814f9a097a12.jpg

Фото: www.city.kharkov.ua

Нагадаємо, раніше автомобіль Volkswagen Passat, за кермом якого перебував 22-річний громадянин Єгипту, зніс пішоходів, що стояли на острівці безпеки. Їх доставили в лікарню. Одного з пацієнтів після надання допомоги відпустили додому, потім медики прооперували 10-річного хлопчика. Ще одна жінка впала в кому і не приходила до тями протягом чотирьох місяців. 23 лютого стало відомо, що вона померла.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі