У Великому Бурлуку завершено спецрозслідування щодо колаборанта, який очолював незаконний орган влади під час окупації

У Куп’янській окружній прокуратурі Харківської області був затверджений та направлений до суду обвинувальний акт стосовно мешканця смт Великий Бурлук за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Це стосується його участі у незаконному органі влади під час окупації.

За даними слідства, протягом періоду окупації селища, 36-річний чоловік обіймав посаду «заступника начальника Великобурлуцького територіального управління Тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

До 15 років позбавлення волі засуджено зрадника-правоохоронця з Харківщини (Відео)

Основна його діяльність полягала у виконанні рішень керівництва окупаційної адміністрації, участі у нарадах, проведенні зборів аграріїв, здійсненні набору нових співробітників до незаконного органу влади, а також у створенні нових структурних підрозділів.

Чоловіка буде судити заочно в Чугуївському міському суді Харківської області.

Досудове розслідування відбувалося під оперативним супроводом Управління Служби безпеки України в Харківській області, проводили його слідчі відділення № 2 Служби внутрішньої безпеки Куп’янського районного управління поліції ГУНП у Харківській області.

Коментарі